Nagyításhoz kattintson a képre!

Velencei karnevál

Ismét Velencei Karnevál! Kigyúlnak a színes fények, tartsanak velünk egy valódi időutazásra!

Képzeljenek el egy reneszánsz karneváli hangulatot:
A középkori ruhába bújtatott Velence Korzón és az előtte található piactér egyik sarkában éppen egy jós tekint a jövőbe, a bejáratnál artisták szórakoztatják a járókelőket, a karzaton vidám nevetés jelzi, hogy éppen különböző gyerekprogramok zajlanak, miközben a reformációt képviselő kis művészek álarcokat festenek, mindehhez pedig az udvari zenészek muzsikája adja a hátteret.

A hangulat emelkedtével megérkeznek a belvárosból a jelmezesek, akiknek célja, hogy elűzzék a telet, no meg a félelmeket, rossz tulajdonságokat, amelyeket a Tourinform irodában lévő télboszorkára lehet rátűzni előzetesen. A piactéren hatalmas jégtömbök várják a bátor lovagokat, akik csapatokat alkotva műalkotásokat faraghatnak belőlük, az egész napos dínom-dánom végeztével pedig elégetjük a télboszorkát, elűzve ezzel minden baljós árnyat.

Ezek után már nincs más dolgunk, mint Dj Smash zenéjére ropni a táncot.

A látványos középkori piactér hangulatfelelőse a székesfehérvári Szabad Színház társulata és a Sub Rosa régizenei együttes.

Figyelem! E jeles alkalomból jégszobrász versenyt hirdetünk!
Jelentkezni 3-4 fős csapatokkal lehet, a nevezési díj 10 000 Ft, amit a Tourinform irodában kérünk befizetni 2017. február 15-ig. A nevezési határidő ugyancsak február 15. Szakértő zsűri bírálja el az alkotásokat. A zsűri tagjai közt köszönthetjük Péter Ágnes Munkácsy díjas szobrászművészt és M. Tóth Zsolt aranyérmes nemzetközi bajnok jégszobrászt.

Aki szeretne megszabadulni valós vagy vélt rossz tulajdonságától félelmeitől, az egy kis papírlapra felírhatja, és ha leadja a Tourinform irodában, mi felragasztjuk a télboszorkára és elégetjük vele együtt.

Kérünk mindenkit, aki teheti, hogy húzzon jelmezt e jeles napon és örvendezzen velünk a tavasz közeledtén!

A jelmezes felvonulás 13:30-kor indul.

 • 15:00 órától a Garagulya társulat „Itt a farsang, áll a bál” vidám óriásbábos előadását tekintheti meg a nagyérdemű.

 • 16:00 órától a táncos lábaké a főszerep a reneszánsz táncházban. A talpalávalót a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja.

 • 17:00 órától artista és zsonglőr bemutató látható majd, ahol a művészek egyedülálló produkcióval kedveskednek a kíváncsi nézőknek.

 • 17:45-kor kiderül, ki faragta a nap folyamán a legszebb jégszobrot. Ezen kívül megcsodálhatjuk a legötletesebb, legszebb, leglátványosabb jelmezeket.

 • 18:20-kor M. Tóth Zsolt aranyérmes nemzetközi bajnok jégszobrász – látványos pirotechnikai show kíséretében - 10 perc alatt faragja ki látványos jégszobrát.

 • 18:30-tól a Tűzfészek Társulat akrobatikus tűzzsonglőr show-val kápráztat el kicsiket és nagyokat.

 • 19:00 órától síppal-dobbal, zenével, jelmezben vonulunk az „égig érő” máglyához, ahol közösen égetjük el a telet jelképező télboszorkát, s vele együtt félelmeinket.

 • 19:30-tól DJ Smash karneváli partyjával zárjuk a napot.


A jelmezes felvonulás a Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskolából indul. A következő útvonalon:
Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola, Régiposta utca, Babák Rózsakertje Park, Balatoni út (járda), Szabolcsi út bal oldali járda, körforgalom, gépjármű aluljáró, körforgalom, IFI ház mellett Béke utca a tópartra, Viola utca, Ibolya utca, Gárdonyi Géza utca (járda) Tópart utcán a gyalogos átkelő helyen keresztül a tópartra, Velence Korzó rendezvénytér.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
 


Települések Velence közvetlen közelében

Program info
Programtípus
 • Hagyományőrzés, folklór, Családi programok
helyszín
 • Tó mellett, Közép-Dunántúl

 • Velence

  A Velencét Budapest és Székesfehérvár között találhatja meg, Budapesttől 40-50 km, Székesfehérvártól 15-20 km, autóval, busszal és vonattal egyaránt jól megközelíthető.

Szállások Velencénés környékén


Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu