Szent Orbán Borünnep és Bohém Napok Velence

Nagyításhoz kattintson a képre!

Szent Orbán Borünnep és Bohém Napok

Szeretnél lazítani? Önfeledten kikapcsolódni, amikor elfeledkezel minden gondodról? Egy pohár ízletes borral a kezedben megteheted, miközben a Bence-hegyen ülve gyönyörködsz a Velencei-tó panorámájában és az érzékeidet kellemes muzsika simogatja.

A bohém művészek világát hozzuk el neked a Szent Orbán Borünnep és Bohém napok keretében.

Bohém világ - élvezd az életet!

A 2016-ban még egynapos rendezvény ebben az évben 3 naposra bővül. Május 26-28. között zajló programjainkra mindenkit várunk, ígérjük, a családból senki nem fog unatkozni. A felnőtteket várják a helyi és vendég borász kiállítók, ahol illatos boraik kínálatából bőséges lesz a választék. Ismét megnyitjuk a műemléki védettség alatt álló Vörösmarty pincét, ahol – az időben visszarepülve – elképzelhetjük, hogyan is inspirálta költőnket versírásra a páratlan környezet.

Május 27-én helyi borászaink kiváló termékeiből vendégeink szavazatai alapján kiderül, hogy 2017-ben kinek a bora nyeri el a „Fesztivál Bora” megtisztelő címet. Szavazni pénteken és szombaton lehet, a Tourinform ponton kapott kuponok borászoknál történő leadásával.
Szintén a fesztivál második napján találkozhatunk a Szent Benedictus borlovagrend tagjaival, akik a látványos felvonulás mellett megtartják az előző évi borverseny eredményhirdetését és borlovagokat is avatnak.

A Velencei-tó Turizmusáért TDM Egyesület szervezésében, Velence város Önkormányzatának megbízásából megvalósuló Szent Orbán Borünnep és Bohém Napok rendezvényen idén is - a már tavaly megismert - fesztiválkártyával lehet fizetni, a látogatók számára pedig - kedvezményes, 300 Ft-os áron - transzferjáratok állnak rendelkezésre (Székesfehérvárról, Pákozdról, Sukoróról, Pázmándról, Nadapról, Gárdonyból, Agárdról, Kápolnásnyékről, Velencéről) és a tavaly nagy sikert aratott Tuk-Tuk-ok sem maradnak el, 500 Ft-ért vehetők igénybe.

Tuk – Tuk járatok 500 Ft/út/fő (szombat 13:00 órától, vasárnap 10:00 órától folyamatosan) Velence Korzó – Bence hegy

Transzferjáratok 300 Ft/út/fő
Gárdony – Agárd (péntek 15.00 órától, szombat 13:00 órától, vasárnap 10:00 órától folyamatosan)
Megállóhelyek: Agárd – Nádas étterem●Gárdony – Vasútállomás●Bence – hegy - Szent Orbán Borünnep

Kápolnásnyék – Nadap – Pázmánd (péntek 15.00 órától, szombat 13:00 órától, vasárnap 10:00 órától folyamatosan)
Megállóhelyek: Kápolnásnyék - Finom Étkek Háza●Nadap buszmegálló (központ)●Pázmánd, buszmegálló (központ)●Bence-hegy - Szent Orbán Borünnep
Velencei járat (péntek 15.00 órától, szombat 13:00 órától, vasárnap 10:00 órától folyamatosan)
Megállóhelyek: Cápa étterem●Pusztaszabolcsi út - Erika Csemege●Velence Resort&Spa parkoló●Szent István katolikus templom – Fő utca●Bence hegy – Szent Orbán Borünnep

Székesfehérvári járat (péntek 15.00 órától, szombat 13:00 órától, vasárnap 10:00 órától folyamatosan)
Megállóhelyek: Székesfehérvár - Interspar parkoló●Székesfehérvár - Zombori úti buszmegálló●Pákozd település központ●Sukoró-Zólyomi ABC●Bence-hegy - Szent Orbán Borünnep

Az utolsó buszjáratok péntek és szombat 22:30-kor vasárnap 18:30-kor indulnak a Bence – hegyről.

Helyszín: Velence, Szent Orbán tér (Bence-hegy)
Fellépők, programok:
Group'n'Swing, Zűrös Banda, Swing Business, Garabonciás Együttes, Hungarian Marching Dixiland Jazz Band, Grunting Pigs Belau
 


Települések Velence közvetlen közelében

Program info
Programtípus
  • Családi programok, Gasztronómia
helyszín
  • Közép-Dunántúl

  • Velence

    A Velencét Budapest és Székesfehérvár között találhatja meg, Budapesttől 40-50 km, Székesfehérvártól 15-20 km, autóval, busszal és vonattal egyaránt jól megközelíthető.

Szállások Velencénés környékén


Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu