Prospero Színkör - Székesfehérvár

látnivalók Székesfehérváron

Prospero Színkör - Székesfehérvár

A Prospero Színkör 2000 októberében alakult a székesfehérvári Szabadművelődés Házában tizenhét (15 és 30 év közötti) fiatal részvételével.

align=left A csoport célja, hogy állandó jelleggel működő színházi műhelyként rendszeres produkciókat hozzon létre, és a színházban a puszta szórakozásnál többet kereső nézők számára színvonalas és művészileg értékes előadásokat nyújtson. Évadonként legalább egy egész estét betöltő előadást állítanak színpadra, és arra törekszenek, hogy egy kisebb repertoárt kialakítva a városban a színházszerető közönség által kedvelt állandó játszóhelyként működjenek.

A 2003-04-es évad elején átköltöztek a székesfehérvári Helyőrségi Klubba (Tiszti Klub), ahol kedvezőbb feltételekkel, fejlettebb színpadtechnikával dolgozhattnak. A következő év nagy részét a szakmai fejlődésre és társulatépítésre fordították: Augusto Boal, a neves brazil rendező és színészpedagógus módszerére alapuló stúdiófoglalkozásokat tartottak.

align=right Ezután 2005-ben rendhagyó műsorral léptek a közönség elé: Stílus- és helyzetgyakorlatok címmel az előadás helyszínén születő, rögtönzött jelenetekből álló improvizációs estet állítottak össze. Sajnos, a Tiszti Klub 2005 őszétől anyagi nehézségek miatt nem tudta vállalni a csoport további fenntartását, ezért azóta ismét A Szabadművelődés Házában folytatják a működésüket.

Az évek során állandó társulattá nőtte ki magát a csapat és ma már elmondható róluk, hogy a profi színház mellett a Prospero Színkör az egyik legmeghatározóbb társulat Székesfehérváron. Munkájukat a különböző színházi fesztiválokon folyamatosan díjakkal ismerik el.

Cím:
Székesfehérvár, Fürdő sor 3.
Tel.: 06/70 242-0535
Település ismertető
  • Székesfehérvár

    Székesfehérvár Fejér megye megye székhelye, egyben megyei jogú város, az ország kilencedik legnépesebb városa...

Szállások Székesfehérváron



és környékén